Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@12:11:52 GMT

مشکل اصلی با تلگرام راه اندازی رمزپول گرام است

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۷۲۶۹

مشکل اصلی با تلگرام راه اندازی رمزپول گرام است

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، سیدمرتضی موسویان در نشست تخصصی بررسی عملکرد رسانه ها و شبکه های اجتماعی در مشهد افزود: ورود این رمزپول واکنشهای مختلفی در دنیا در پی داشته زیرا این پول دیجیتال توسط شرکتی ایجاد شده که هیچ پاسخگویی به نهادهای رسمی در هیچ کشوری از جهان نداشته و نظارت خاصی نیز از سوی هیچ بانکی بر آن اعمال نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: عملیات موجود برای راه اندازی 'گرام' هزینه زیادی داشته و هم اکنون 82 نفر در دنیا 49 درصد این پول دیجیتال را خریده اند. شک و تردید به شبکه پیام رسان تلگرام و مدیر آن از اینجا بود که گفت این پول را برای ایران رایج نخواهم کرد در حالی که بیشترین کاربران این شبکه پیام رسان، ایرانی هستند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وقتی یک شبکه اجتماعی، پولی الکترونیکی را برای تبادلات مالی در آن شبکه در نظر بگیرد که به جز پول معمول و ملی کشور است هرکس که از آن استفاده می کند پول رایج و ملی را به رمزپول مورد نظر تبدیل می کند و این به معنای خروج پول ملی است. بر اساس تخمین اگر این مراودات رونق گیرد می تواند ظرف شش ماه اقتصاد کشور را فلج کند.
وی افزود: با توجه به اینکه 60 درصد کاربران این شبکه اجتماعی از ایران هستند استفاده از این رمزپول در ایران توسط کاربران و برای منافع مالی بدون مانع خواهد و وارد کردن این جمعیت برای استفاده از 'گرام' موفقیتی 100 درصد برای تلگرام است.
موسویان ادامه داد: این ذهنیت که کسی از نقل و انتقال این پول دیجیتال خبردار نمی شود انگیزه دیگری برای استقاده از این پول است. تلگرام سنگینترین پروژه ای است که در فضای مجازی وجود دارد و هزینه هایی برابر با فیسبوک دارد که حدود 1.2 میلیارد در آن عضویت دارند.
 
* ایران اصلی ترین هدف تلگرام است
وی در ادامه گفت: کیفیت سرویس این شبکه پیام رسان در ایران از همه کشورهای جهان که این پیام رسان در آن فعال است از جمله برزیل، روسیه و اوکراین بیشتر است.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حمایت از پیام رسانهای داخلی به واسطه خطری است که برای کشور در خصوص 'گرام' احساس می کنیم. برخی که منافع ملی را در نظر نمی گیرند باید به ناامنیهایی که پس از رایج شدن این رمزپول دیجیتال در کشور بوجود خواهد آمد توجه کنند زیرا این مخاطرات آنان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی به مشکلاتی که از ناحیه فعالیت مالی غیرمجاز موسسات پولی در کشور برای مردم ایجاد شد اشاره و بیان کرد: فرض کنید سهم بزرگی از پول ملی به 'گرام' تبدیل شود و آقای دوروف که به هیچ قانونی در دنیا گردن ننهاده این پیام رسان را تعطیل کند. حالا همه آنهایی که پولهایشان در گردش است دیگر چیزی نخواهند داشت. پشتوانه بانک مرکزی برای پول آنان وجود ندارد زیرا اگر شبکه وجود نداشته باشد پولی نیز در کار نخواهد بود.
موسویان ادامه داد: ایرانیانی که 51 درصد باقیمانده این پول را خریده اند حالا پس از بروز مشکل باید به کدام دادگاه و مرجع بین المللی رجوع کنند؟ تنها سه نشانی فیزیکی از فعالیت مجموعه تلگرام در دنیا وجود دارد. دو آدرس اعلام شده از تلگرام و مدیرش پاول دوروف در انگلستان و آمریکا جعلی است. هم اکنون ارتباطات رسمی بین ایران و آقای دوروف وجود ندارد و تنها دریافت اطلاعات و ارتباطات از طریق توئیتر این شخص صورت می گیرد. تنها یک آدرس شامل چند آپارتمان بزرگ در یکی از برجهای امارات متحده عربی صحیح است که اطلاعات خاصی نیز از آن بدست نیامده است.
وی گفت: هم اکنون جنگ ما بر روی جنبه اقتصادی تلگرام است و توان جنگ در این حوزه را نداریم . بسیاری از متخصصان از جمله متخصصان رمزنگاری اروپایی گفته اند از روشهای تلگرام برای رمزنگاری اطلاعات در این پیام رسان اطلاعات چندانی به دست نیاورده اند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برخی در رد استفاده از پیام رسانهای داخلی می گویند حاضریم اطلاعاتمان در اختیار دستگاههای امنیتی خارجی باشد به جای اینکه در اختیار دستگاههای اطلاعاتی داخلی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در فضای مجازی حریم خصوصی وجود ندارد. امروز در تاکسی مقصد و مبدا شما مشخص است و فروشگاه فروش فست فود از شبکه اطلاعاتی استفاده می کند که سفارشها و عادات غذایی شما را می داند لذا دنیای کنونی براساس داده کار خود را جلو می برد.
او گفت: عمده فعالیت و درآمد فیسبوک و دیگر مجموعه های شبکه های اجتماعی در فروش اطلاعات به بخشهای تجاری و تحلیل اطلاعات شخصی است .
موسویان گفت: همین حالا 60 درصد ترافیک کشور برای تلگرام و 20 درصد برای اینستاگرام استفاده می شود. این ظرفیت پولی که پرداخت می شود معادل 17 درصد درآمد نفت است. وقتی پستی در این شبکه ها قرار می گیرد یک بار این اطلاعات از کشور خارج شده و هنگام ورود به کشور هزینه ای برای اشتغال پهنای باند جهانی به کشور تحمیل می شود در حالی که در شبکه های داخلی بومی اطلاعات داخلی رایگان است.
وی به کم توفیقی در راه اندازی و حمایت از پیام رسان، موتور جستجو و دایره المعارف داخلی در کشور اشاره و بیان کرد: البته اگر اینترنت قطع شود سرویسهای داخلی کشور قطع نمی شوند زیرا همه سرورهای دات.آی.ار و یا سایر سرورهای با منشا داخلی به فعالیت خود ادامه می دهند و با استفاده از یک خط ارتباطی با روسیه ارتباطات با اروپا نیز ادامه می یابد.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تنها دغدغه ما ضربه خوردن به کشور بابت مباحث مذکور است. این اقدامات و کوچ به پیام رسانهای داخلی به نفع هیچ جناح و گروهی نیست. با مدیریت صحیح مردم برای کوچ به پیام رسانهای داخلی امکان فعالیت جوانان برای توسعه پیشرانهای توسعه ارتباطات کشور یعنی شبکه های اجتماعی و موتور جستجوی داخلی فراهم می شود.
وی ادامه داد: از سال 2016 کره جنوبی زیرساختهای داخلی را برای مقابله با شبکه های اطلاع رسانی خارجی فراهم کرده و هم اکنون 92 درصد مردم آن کشور در شبکه ای امن همه ارتباطات خود را انجام می دهند. این برنامه در کشوری انجام می شود که همسو با آمریکا بوده و اصولا مشکلی با سیاستهای موجود ندارد اما به دنبال یک شبکه امن داخلی است.
موسویان همچنین رواج رمزپول را برای کشور ما یک فرصت دانست اما تاکید کرد این فرصت در تلگرام و بیت کوئین امکان بهره برداری داخلی ندارد.
وی گفت: اجباری برای کوچ شهروندان به شبکه های داخلی وجود ندارد اما در نهایت به محض اینکه کاربران شبکه های داخلی بیشتر شوند این شبکه ها ظرفیت و خدمات خود را بالا می برند. پیش بینی می کنیم نهایتا دو پیام رسان داخلی اصلی در کشور برای ارئه خدمات باقی بمانند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص توانایی کشور برای فیلتر تلگرام هم گفت: هم اکنون برروی همه وی.پی.انهای موجود در کشور کار شده و الان امکان برای فیلتر وجود دارد. قرار است به افراد خاص اینترنت از خطی بدون فیلتر ارائه شود یعنی وی.پی.ان را به صورت رسمی در اختیار افراد خاص دهیم در صورتی که این امکان فراهم شود بقیه(ارتباطات اینترنت) را می توان به راحتی بست.
وی افزود: دادگاه روسیه به دلیل اینکه تلگرام خواسته دولت آن کشور را اجابت نکرده رای بر فیلتر داد که متعاقب این تصمیم آمریکا به آمازون و گوگل برای کمک به تلگرام پیام داد. این دو شرکت 18 میلیون آدرس ثبت شده(آی.پی.آدرس) در اختیار تلگرام قراردادند یعنی روسیه مجبور به مسدود کردن 18 میلیون آدرس شد تا از دسترسی 10 میلیون کاربر تلگرام در آن کشور جلوگیری کند که تقریبا می توان گفت روسیه در فیلتر این پیام رسان موفق نبوده است.
موسویان ادامه داد: الان هیاتی از ایران به روسیه رفته و برای بررسی عملکرد آنها مذاکراتی دارند البته توانایی ما برای مدیریت لایه های مختلف شبکه حتی از روسیه بیشتر است. عملکرد ما در برابر شبکه اجتماعی تلگرام که توسط سه دانشگاه آمریکایی از اواخر سال 2014 میلادی حمایت می شود به یک میدان جنگ سایبری تبدیل شده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۷۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟

تین نیوز

تولیدکنندگان لوکوموتیو داخلی می گویند قادر به تامین لوکوموتیو مورد نیاز کشور هستند و نیازی به واردات لوکوموتیو نیست.

به گزارش تین نیوز، در مناظره ای تلویزیونی که بین مهدی اسلامی مدیرعامل مپنا لکوموتیو و رضا  رستمی رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران و دبیر  کانون شرکت های حمل و نقل کالای کشور صورت گرفت، موضوع واردات لوکوموتیو بررسی شد.

مهدی اسلامی در این گفت و گو عنوان کرد که در حال حاضر نیاز کشور به لوکوموتیو از طریق تولیدکنندگان داخلی برطرف می شود.

وی گفت: ما در دو سال گذشته حدود ۵۰ دستگاه لوکوموتیو به ناوگان ریلی کشور اضافه کردیم و این اقدام ادامه دار نیز است.

اسلامی نیاز فعلی کشور را به لوکوموتیو جدید در بخش حمل و نقل ریلی در صورت تعمیر و نگهداری لوکوموتیوهای موجود ۲۵ تا ۳۰ دستگاه دانست که ظرفیت تولیدکنندگان داخلی برای تولید این تعداد لوکوموتیو کفایت می کند. 

به گفته وی در بخش مسافری نیز فعلا لوکوموتیوهای موجود در صورتی که همه لوکوموتیوها به ناوگان وارد شود، کافی است.

اسلامی در مورد اظهارات دولتمردان به نیاز کشور به واردات ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ دستگاه لوکوموتیو گفت: در حال حاضر تعداد کل لوکوموتیوهای بخش خصوصی و دولتی ۵۰۶ دستگاه است که با همین تعداد طبق گفته مدیرعامل راه آهن رکورد ترانزیت بار ریلی شکسته شده است.

او افزود: اکنون ما می خواهیم این تعداد را دو برابر کنیم که این سوال مطرح است آیا برا این تعداد لوکوموتیو بار موجود است.

اسلامی تاکید کرد: برای این تعداد لوکوموتیو حتی لوکوموتیوران هم موجود نیست. برای هر لوکوموتیو چندین نیروی انسانی نیاز هست که هریک از آنها هم باید حداقل پنج سال آموزش ببینند.

برای دیدن فیلم کامل مناظره اینجا کلیک کنید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟
  • گرام سونس: فکر می‌کردم لیورپول قهرمان لیگ می‌شود اما پایان ناامید‌کننده‌ای رقم خورد
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد